Hulp bij de Pictoschrijver

Leestekens en lay-out

Onder dit potloodje vind je een spatieknop en diverse leestekens.

Deze leestekens kunnen ook via het typevenster met de ABC-kop worden toegevoegd, maar zijn dan veel kleiner.

 

Met de spatieknop kun je afstand creëren tussen de diverse picto's.

Maar let op
: De lay out mogelijkheden zijn binnen de pictoschrijver zeer beperkt.

De pictoschrijver is gemaakt om teksten de maken met het Picto Semi Schrift. De breedte van de picto's wisselt daarom, net als bij het schrijven van woorden.

Je kunt geen kolommen maken. Daarom is het lastig om rechtstreeks vanuit de pictoschrijver werkbladen te maken. Ter compensatie is de JPGknop toegevoegd. Hiermee kun je maximaal 4 regels tekst als JPG opslaan. Daarna kun je dat JPG bestand verder bewerken via Paint, Word of een ander bewerkingsprogramma.

Tip: Wil je de picto's apart gebruiken en vergroten? Gebruiik dan de pictozoeker!

De weg naar de pictozoeker vind je via de blauwe knop onderin het schrijfveld. Deze is alleen zichtbaar voor gebruikers met een basislicentie.

Tip: Kijk eens onder de knop Woordsoorten (tabblad: label) en activeer Blauwe tekens. Hiermee kun je bijvoorbeeld genummerde bullets oproepen. Maar ook haakjes, accolades, enzovoort. De bullets worden vooral gebruikt voor het maken van stappenplannen en recepten.

Tip: Je kunt de blauwe tekens als leestekens in het schrijfveld plaatsen en dan de ondertitel verwijderen.

Tip: Gebruik het Knipprogramma van je computer om een picto of een pictozin rechtstreeks uit de pictoschrijver te knippen en deze dan te plakken in je WORDdocument. Je hebt dan veel meer lay-out mogelijkheden.