Hulp bij de Pictoschrijver

Knoppen boven typevensterBeschrijving van knoppen:

Wissen
Hiermee wordt het schrijfveld in één keer geleegd zodat er met een nieuw verhaal begonnen kan worden. Voor het wissen van een gedeelte van het verhaal gebruik je de Backspace van je toetsenbord. Voor het wissen van een hele regel gebruik je de lay-out opties rechts van het schrijfveld.

Voorbeeldverhalenmap
Open en bewerk een voorbeeldverhaal van een andere gebruiker. Met een licentie heb je toegang tot honderden voorbeeldverhalen. Met een demoaccount kun je enkele verhalen bekijken.

Openen (archief)
Je kunt elk verhaal dat je hebt opgeslagen weer openen, bewerken en opnieuw opslaan. Als je dan de titel verandert, wordt het een nieuw verhaal. Het archief is toegankelijk voor gebruikers met een basislicentie. De grootte van je basislicentie bepaalt het aantal submappen (met een basislicentie voor 8 pc's heb je 8 submappen). Zie licentiemogelijkheden.

Opslaan
(in archief)
Het verhaal wordt opgeslagen in de hoofdmap van je Eigen Archief. Er verschijnt een dialoogvenster met de vraag of je verhaal geschikt is om te delen met andere gebruikers. Je kunt je verhaal dan toevoegen aan het Verzamelarchief.

Exporteren naar PDF
Met deze knop wordt van het huidige verhaal een PDF-versie gemaakt en als download aangeboden. Daarna kun je het verhaal printen.

Exporteren naar JPG
Met deze knop wordt van de eerste vier regels van je verhaal een afbeelding gemaakt en als download aangeboden. De afbeelding kun je dus opslaan en je kunt ermee aan de slag. Handig als je je pictotekst wilt bewerken voor je lessen of voor je blog.

Volledig scherm
Deze knop zet het verhaal schermvullend in beeld. Handig voor op het digibord!