Hulp bij de Pictoschrijver

Het keuzeveld

Het keuzeveld bevat alle picto's.

Met één keer klikken op een picto verschijnt een blauw wolkje met aanvullende informatie over het picto. Soms wordt een voorbeeldzin gegeven. Soms staat er uitleg over het ontstaan van het picto met informatie over het aanleren ervan. Soms ook wordt er een aanwijzing gegeven omtrent de relatie met andere picto’s. Ook is te zien aan welke thema’s dit picto is toegevoegd.

Tabbladen

Het keuzeveld bevat 4 tabbladen: Vergrootglas, Eigen Picto's, Thema's en Woordsoorten.

Het tabblad Zoek laat alle picto's op alfabetische volgorde zien. Ben je aan het typen in het typevenster, dan is dit tabblad met vergrootglas actief.

Het tabblad Eigen Picto's wordt gevuld met picto's die je zelf hebt ge-upload. Van hieruit kun je de picto’s naar het schrijfveld slepen. Het laatst toegevoegde picto staat altijd bovenaan.

Het tabblad Thema’s brengt je naar de picto’s die per thema bij elkaar zijn gezet. Van hieruit kun je de picto’s naar het schrijfveld slepen. Handig bij het snel maken van een themaverhaaltje.

Het tabblad Woordsoorten brengt je naar het overzicht van alle woordsoorten. Handig als je inzicht wilt krijgen in het Picto Semi Schrift en wanneer je lessen zinsontleding wilt voorbereiden.

Links van het keuzeveld staat een verticale alfabetbalk. Met een klik op een van de letters worden de bijbehorende picto’s in het keuzeveld zichtbaar. Door te scrollen kun je zo het hele picto woordenboek bekijken.

Tip: Gebruik de alfabetbalk bij éénletterwoorden en bij het oproepen van de klankgebaren, want die kun je niet vanuit het typevenster oproepen.

-----

Bij een dubbelklik op een picto in het keuzeveld springt het picto naar het schrijfveld op de plek van de blauwe cursor. Je kunt de picto's ook slepen vanuit het keuzeveld naar het schrijfveld.