Hulp bij de Pictoschrijver

Tips bij andere browsers

Pictoschrijver 2.0 werkt op de hedendaagse browsers Mozzilla Firefox 4, Internet Explorer 9 en Google Chrome.

Instellingen zijn vaak afhankelijk van de browser die op hun netwerk is geïnstalleerd. Werken met een van bovenstaande browsers is dan soms (nog) niet mogelijk. Gebruikers komen voor nare verrassingen te staan als ze desondanks toch met Pictoschrijver 2.0 willen werken. Hieronder volgen overbruggingstips voor hen die moeten wachten op upgrading van hun browser tot een versie waarop de Pictoschrijver 2.0 is gebaseerd.

1. Probleem met de backspacetoets
Bij sommige oudere browsers verdwijnt er bij het gebruik van de backspacetoets soms meer dan alleen het picto dat men wil verwijderen: soms een hele regel of zelfs een heel verhaal. Dat is nogal frustrerend. Zeker als u ook al eigen picto’s heeft toegevoegd. Alles moet dan weer over.
Tip 1: Regelmatig opslaan
Sla het verhaal steeds vóórdat u de backspacetoets wilt gebruiken op in het Eigen Archief. Als het verhaal daarna toch verdwijnt, dan kunt u het weer ophalen en verder gaan bij waar u was gebleven.  
Tip 2: Een andere pc gebruiken voor het maken van het verhaal.
Log in vanuit een pc waarop wel een van de genoemde browsers is geïnstalleerd en sla het verhaal op in het Eigen Archief. Als u daarna op de werkplek inlogt kunt u het verhaal gewoon uit het Eigen Archief uploaden, op het digibord gebruiken en printen. Maar het probleem blijft dat u dan op de werkplek een verhaal niet kunt veranderen omdat de backspace dan weer problemen geeft.
 
2 Probleem met de pijltjestoetsen
Bij sommige oudere browsers lukt het niet om middels de pijltjestoetsen in het schrijfveld te navigeren. Ondervang dit probleem door een muis aan te sluiten en hiermee door het schrijfveld te navigeren. Dit werkt trouwens altijd prettiger binnen de pictoschrijver omdat je regelmatig van cursor moet wisselen; de pictoschrijver lijkt wel op WORD maar werkt toch net een beetje anders.

3 Schrijfveld onzichtbaar
Soms is bij het opstarten het schrijfveld onzichtbaar. U ziet dan een groot grijs vlak waar u niets mee kunt. ‘Het verdwenen schrijfveld’ heeft te maken met de schermbreedte. Het is eenvoudigweg op te lossen door het scherm te versmallen. En floep: daar komt het schrijfveld te voorschijn.

4 Nog enkele andere workarounds die ook kunnen helpen
Chromeframe heeft functionaliteit van Google Chrome binnen de webbrowsersInternet Explorer 6, 7, 8 en 9. http://code.google.com/intl/nl-NL/chrome/chromeframe/
Chrome portable: Kan standalone gebruikt worden op een USB stick.
http://portableapps.com/apps/internet/google_chrome_portable

Toch nog problemen? Schroom niet contact op te nemen via het contactformulier. Samengaan we dan de problemen te lijf.