Hulp bij de Pictoschrijver

Opslaan

 

Picto tekst wordt niet automatisch opgeslagen.
Je zult dat steeds zelf moeten doen.
 

Er zijn 3 manieren om tekst op te slaan
.
 
1. Opslaan in het Eigen archief
Deze optie is alleen toegankelijk voor gebruikers met een basis licentie.
Na het opslaan kan het verhaal in de pictoschrijver worden herplaats om het opnieuw te bewerken. 
 
Werkwijze
Klik op de knop Opslaan en wacht op de mededeling dat het verhaal is opgeslagen in je Eigen archief en ga Terug naar de pictoschrijver.

TIP: Sla na elke nieuwe regel die je hebt gemaakt je verhaal even op. Dat voorkomt dat je tekst kwijt bent wanneer er een storing  optreedt.  

Let op: Je kunt het verhaal ook opsturen naar het Verzamelarchief. Dit archief wordt beheerd door de pictoschrijversgroep. Uit de verhalen wordt een selectie gemaakt voor plaatsing in de Voorbeeldenmap. Deze werkwijze maakt de pictoschrijver tot een echte co-creatie. Lees meer bij Verzamelarchief.
 
2. Opslaan als PDF
Klik op de knop PDF. Kies voor Openen en bekijk of het verhaal goed is doorgekomen.
Is het resultaat goed, geef het bestand dan een naam en sla het verhaal op in je eigen computer.

 
3. Opslaan als JPG
Je kunt met deze knop slechts vier regels opslaan.
Het voordeel van deze wijze van opslaan is dat je daarna de tekst gemakkelijk kunt bewerken voor het maken van werkbladen of het invoegen van pictotekst binnen een blog. Een JPG tekst is goed basismateriaal als je veel wilt lay-outen en werkbladen maken.

Tip: Gebruik de Pictozoeker als je picto's wilt gebruiken om werkbladen te maken. Je kunt dan elk picto in 3 formaten downloden en scherp printen. De pictozoeker is alleen toegankelijk voor houders van een basislicentie.