Hulp bij de Pictoschrijver

Hulp

Hulp bij het werken met de Pictoschrijver gewenst?
Maak een belafspraak voor een persoonlijke 'pictoschrijfles' van Trijntje de Wit. Zij leert je graag de Pictoschrijver kennen. Je mag ook rechtstreeks bellen 0031(0)384224767.

Kies in de linker kolom het thema waarover je meer wilt weten.
Informatie over licentiemogelijkheden staan op de licentie pagina.

Veel gestelde vragen

Help... ik ben mijn schrijfveld kwijt!

Maak je scherm wat minder breed en je zult zien dat je schrijveld weer terugkeert. 

Soms kan het zijn dat je per ongeluk hebt in- of uitgezoomd. 
Probeer dan eens Ctrl + 0 (nul). 

Hoe krijg ik picto's die ik gedownload heb op mijn mobiel of iPad?

Je kunt vanaf een tablet of mobiele telefoon inloggen op de Pictoschrijver en vervolgens doorgaan naar de Pictozoeker. Je kunt dus vanuit de Pictozoeker de gewenste picto's downloaden op je apparaat. 

Lukt dat niet? Dan kun je het picto ook naar jezelf mailen. Je kunt dan het picto altijd weer terugvinden in je mailbox.

Werkt de Pictoschrijver ook vanaf een iPad?

Pictoteksten maken doe je vanaf een laptop of een computer met muis en toetsenbord (Windows of Apple). Je kunt vanaf een iPad wel de website bekijken en inloggen met je (demo)licentie. Daarna kun je alle picto's oproepen en ook de verhalen uit het archief openen en lezen. Voor het maken van teksten is een iPAD niet handig.

Werkt de Pictoschrijver ook op een Chromebook?

Ja, de Pictoschrijver werkt ook op een Chromebook. Je kunt  de Pictoschrijver echter niet downloaden. Het is een internetprogramma. Je moet dus steeds opnieuw inloggen.

Waarom hebben de picto's na het downloaden een donkere achtergrond?

We hebben hiervoor een aparte handleiding gemaakt.

Lees en volg onze tips >

Kan mijn licentie automatisch worden verlengd?

Ja, dat kan. Ga naar de pagina 'mijn licentie' en activeer het vinkje 'automatisch verlengen'. Je krijgt daarna jaarlijks 30 dagen voordat je licentie weer verloopt een reminder. Vervolgens heb je nog 29 dagen om je gegevens aan te passen of om de automatische verlenging stop te zetten. Je krijgt op eerste de dag van je verlenging de factuur toegestuurd. Betalen na een automatische verlenging kan niet via iDEAL (NE) of Bancontact (BE).  

Mag ik de verhalen die ik maak ook verspreiden?

Ja, dat mag binnen de instelling die je licentie beheert. Wil je een picto of pictotekst naar buiten verspreiden dan gelden de algemene copyright voorwaarden. Neem in dat geval contact met ons op. 

Kan ik eigen afbeeldingen ook als picto opslaan?

Ja, dat kan en je bepaalt zelf de ondertitel. In de handleiding lees je hoe je dat kunt doen. Van lieverlee krijg je er handigheid in welke afbeeldingen geschikt zijn om als 'eigen picto' op te slaan. 
Bijvoorbeeld: een pasfoto, een logo, de dagritmekaarten van jouw klas, een afbeelding van een product voor het maken van boodschappenlijstjes, of van het keukengerei waar jouw leerling mee werkt... het is allemaal mogelijk. 

Een eenmaal opgeslagen eigen picto kun je later weer verwijderen via het grijze kruisje dat verschijnt als je in het keuzeveld op 'jouw' picto gaat staan.

Welk type licentie past bij onze school of instelling?

We adviseren voor elke instelling/afdeling van een grotere organistie een eigen basislicentie aan te schaffen. Dat heeft vooral te maken met de mogelijkheid om Eigen Picto's te uploaden. Je wilt dan niet dat de ene afdeling/instelling kan beschikken over de foto's van de andere. Een minilicentie is bedoeld voor ouders die eigen tekste willen schrijven voor hun kind. De minilicentie bevat alleen de meest noodzakelijke opties en kan geen teksten opslaan.
Een grootgebruikerslicentie is alleen nuttig voor gebruik door zeer grote instellingen en Hogescholen.  

Inloggen vanaf de computer op school lukt opeens niet meer

Probeer eerst eens in te loggen vanaf een andere pc dan die van school. Dus thuis bijvoorbeeld. Als dat wel lukt, dan heeft de school waarschijnlijk onlangs beveiligingsinstellingen veranderd of een andere server gekregen. De ICTer van de school kan dit probleem oplossen.

PDF maken lukt niet meer. Wat nu?

Waarschijnlijk is er een andere server geplaatst of heeft de ICTer van jullie school de instellingen veranderd. Tip: probeer thuis eens of het daar wel lukt en vraag daarna hulp aan de ICTer. Lukt het thuis ook niet, stuur dan een mail naar Pictoschrijver.

Kun je pictotekst laten voorlezen?

Ja, de ondertitels kunnen rechtstreeks worden voorgelezen vanuit het Apple besturingssysteem (iPad). Het is ook mogelijk een PDF te laten voorlezen met Sprint of Kurzweil. Met Sprint kan het PDF worden geopend in de Sprint hoofdomgeving. Met Kurzweil kan het PDF worden omgezet met de PDFtoKES tool. De PDFtoKES tool is te vinden op computers waar Kurzweil op geïnstalleerd staat, maar kan ook worden gedownload door via lexima.nl de KES tools te downloaden.

Met de PDFtoKES tool kan de PDF met picto’s worden omgezet naar KES door de stappen van de conversie te doorlopen. De eerste stap is te kiezen waar het PDF staat, stap twee is het kiezen waar het PDF moet komen te staan, en stap 3 is het klikken op de conversie knop. Het bestand is nu omgezet en kan worden geopend en voorgelezen in Kurzweil.

Staat je vraag er niet bij?

Stuur je vraag naar contact@pictoschrijver.nl en we geven je zo snel mogelijk een antwoord.